Om produkten

Nå upp och nå ner

Med tre stapelbara pallblock hjälper Steppo® barn att nå upp till hyllor och handfat, men också att nå ner med fötterna så de får ett bra fotstöd när de sitter på toaletten. De tre blocken är skårade för perfekt passform och kan kombineras till sju olika höjder.

På doktorns rekommendation

Läkare och uroterapeuter är överens. För att tömma tarm och blåsa på ett bra sätt är det viktigt att man sitter rätt på toaletten. Att dingla med benen gör att man spänner bäckenbottenmuskulaturen. Det kan i värsta fall kan leda till förstoppning – ett mycket vanligt problem hos framför allt barn som inte når ända ner till golvet med fötterna.

Steppo® ger ett bra fotstöd och ett ordentligt stöd under låren vid toalettbesök och skapar därmed optimala förutsättningar för både barn och vuxna att tömma tarm och blåsa på bästa sätt.

Smart förvaring

Genom att de tre pallblocken kan förvaras i varandra passar pallen även bra för mindre badrum och är smidig att ta med på resan. Lägg de mindre blocken inuti det större basblocket och fäst ihop alla delar med en smart snäppanordning.

Övrigt om produkten

Gummilisten på undersidan fungerar som antiglid och den mönstrade strukturen på ovansidan ger bra fotfäste även när pallen eller fötterna är blöta.

Steppo® klarar 100 kg belastning utan problem, därför kan även vuxna använda sig av pallen.

Plasten tål värme upp till 70 °C. Det gör pallen exemplarisk även för sjukhusmiljö där kraven på hygien och renlighet är extra höga.

Steppo® består av samma sorts ofarliga plast som finns i nappflaskor, engångsblöjor och matlådor.

All tillverkning sker i Sverige.


Specifikationer

Antal per förpackning: 1 st pall består av tre delar.
Bredd: 26 cm, 28 cm och 30 cm.
Höjd: 6,5 cm, 10 cm och 12,5 cm.
Längd: 35 cm, 37 cm och 38,5 cm.
Material: Plast.

Top